Borsaya En Az Kaç TL ile Girilir?

Borsaya en az kaç TL ile girilir?

Sorunun cevabı: Borsaya istediğiniz miktarda para ile girebilirsiniz. Bu 1 TL'de olabilir 10 TL'de olabilir 100 TL'de olabilir. Milyonlara giden çok daha uçuk paralarla da Borsa Istanbul'a girebilirsiniz. BIST'te bulunan hisse senetlerine ve diğer yatırım araçlarına yatırım yapabilirsiniz.


borsaya en az kaç tl ile girilir
Borsaya En Az Kaç TL ile Girilir? veBorsa

Herhangi bir bankadan veya aracı kurumdan yatırım hesabı açabilirsiniz. Yatırım hesabı açtıktan sonra banka hesabınızdan yatırım hesabınıza yukarıda belirttiğim gibi istediğiniz miktarı gönderebilirsiniz. Bu 1 TL'de olabilir, 1 Milyon TL'de olabilir.

Ama bilmeniz gereken şey hisse senedi almanız için 1 pay kadar hesabınızda para olmalıdır. Örneğin 1 lotu yani 1 adet hisse değeri 10 TL olan hisseyi alabilmeniz için hesabınızda 10 TL+komisyon oranı kadar TL olmalıdır. Veya 0,70 TL olan bir hisseyi alabilmeniz için hesabınızda 0,70 TL+komisyon kadar TL olmalıdır.

Belirtmek istediğim başka bir konu ise borsaya yeni giriyorsanız ve öğrenme aşamasındaysanız küçük paralarla alım-satım yapmanızdır. Fiyatların nasıl oluştuğunu ve sistemin işleyişini anlamaya başladığınızda para miktarınızı kademeli olarak arttırabilirsiniz. Meşhur bir söz olan borsada fırsatlar bitmez sözü gerçekten önemlidir ve bana göre çok doğrudur. Yanlış bir hamle yaparsanız bir çok fırsatı kaçırabilirsiniz.

Borsada indikatörler, hata yapma ihtimalinizi düşürecek verileri size gösterir. Birbiriyle uyumlu indikatörleri gösterdiğim ve çeşitli indikatörler hakkında bilgi verdiğim " En iyi indikatör hangisidir?" yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Bugün "Borsaya en az kaç lirayla girilir?" sorusunu cevapladık. Bu yazı hakkında ki düşüncelerinizi veya okuyucularımızla paylaşmak istediğiniz diğer konuları yorumlar bölümünden iletebilirsiniz. Yazılarım hakkında iyi veya kötü yorumlarınız varsa bunu yorumlarda belirtmeniz beni sevindirir. Başkalarının da okuması için arkadaşlarınızla paylaşırsanız minnettar olurum.


Herkese bol kazançlar.

Sevgiyle ve bilgiyle kalın...

veBorsa

Yorum Gönder

0 Yorumlar